Dobbelt-op på konkurrencer for kreative talenter

Peter Engholm,
journalist

Med YCCA og Our Sustainable Future får unge kreative talenter igen to platforme at vise sig frem på – og ændre verden. Creative Circle står bag den ene og er en del af den anden.

Hvis der findes kreative udstræknings- og opvarmningsøvelser, så kan unge bureau-ansatte og studerende godt gå i gang nu.

I dag åbner Creative Circle for tilmelding til de fire kategorier under YCCA (Young Creative Circle Award), og briefen til filmkonkurrencen Our Sustainable Future offentliggøres.

YCCA går ind i sit 15. år og er en kreativ spurt inden for hhv. digital, design, reklame og film, idet deltagerne – teams á to personer – har 24 timer til at levere en løsning på briefen (film-skaberne har 36 timer).

Konkurrencen er for bureau-ansatte og selvstændige (begge højst 30 år) samt studerende. Løsningerne bedømmes af de prisvindende kreative, der sidder i juryen ved Creative Circle Award (CCA).

Uofficielt DM for unge kreative
Vinderne af dette uofficielle DM for unge kreative bliver hyldet ved CCA, der afholdes den 10. juni 2022. Og meritterne ved YCCA indgår sammen den enkeltes mappe og cv i vurderingen, når Creative Circle sammen med TV 2 udpeger de teams, der skal repræsentere Danmark ved Young Lions-konkurrencerne i Cannes. Her skal man være bureauansat for at deltage.

Sidste år dystede i alt 164 arbejder ved YCCA. De fleste i Print-kategorien, hvor niveauet i øvrigt – ifølge Creative Circle-formand Dorte Nielsen – med fordel kan hæves.

Der er åbent for tilmelding nu, og deadlinen er den 28. januar kl. 23.00. Briefen ligger klar til download den 29. januar kl. 10.00.

Verdensændrende film
Skab med udgangspunkt i FN’s verdensmål en film på 60 sek., der kan ændre verden. Sådan lyder den kreative brief for Our Sustainable Future, der havde premiere sidste år – en konkurrence under FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation, og med Creative Circle og Center for Kreativ Tænkning blandt arrangørerne. 

Konkurrencen er for personer under 30 år og/eller studerende på videregående uddannelser. Filmen kan laves af 1-4 personer, og juryen består i lighed med sidste af de seneste års vindere af filmkategorien ved YCCA:

  • 2021 Mathilde Ziegler og Mathias Lynge Nielsen
  • 2020  Joachim Klintfält & Nicolas Housted
  • 2019  Sine Asmussen & Line Sindberg
  • 2018  Thomas Jørgensen Parastatidis & Magnus Mynderup-Jørgensen
  • 2017  Camille Clemmensen & Malene Lyngbæk Olsen
  • 2016  Neela Wedage & Tammes Bernstein
  • 2015  Jeppe Ritz & Louis Pilmark

Juryformændene er Creative Circles formand Dorte Nielsen, næstformand Stig Lauritzen samt Clara Prior-Knock, kreativ direktør i Uncle Grey og bestyrelsesmedlem i Creative Circle.

Seneste vinder på Times Square
Sidste år vandt Christian Skjøtt, Nord DDB, konkurrencen med filmen End of the World-credits og fik den vist på bl.a. Times Square i New York i forbindelse med FN-dagen for kreativitet og innovation den 21. april. Næste års vinder vil også blive internationalt profileret, uden at arrangørerne på nuværende tidspunkt kan være konkrete.

Man kan gå i gang med det kreative arbejde allerede nu – og læse mere her. Der er deadine søndag den 20. februar. Konkurrencen er fortsat dansk, grundet pandemien, men vil fra og med 2023 være international.